Onze leden deel 11 | Freek

Hoi allemaal,

Over mij
Van Babs heb ik het stel-je-even-voor-estafettestokje doorgekregen en omdat ik het niet heb laten vallen, kun je als lezer nu meer van mij te weten komen. Goed, eerst maar eens wat feiten. Ik ben dus Freek en heet voluit Albertus Frederik Rooze. Geboren op 3 juli 1950 in Amsterdam, waar ik tot aan mijn trouwen in 1977 heb gewoond. Ik ben gehuwd met Kitty en heb met haar drie prachtige dochters gekregen. Ik ben ook al 13 jaar opa. Inmiddels van vier kleinkinderen; twee jongens en twee meisjes. Verder hebben we voor extra gezelligheid altijd een of meer katten gehad. Nu nog slechts één en sinds 3,5 jaar ook een hond.

Een brede, analytische blik
Na mijn studie analytische chemie aan de UvA ben ik via een baan als applicatiechemicus de verkoop van laboratoriuminstrumenten ingerold. Dat bleek wonderwel -na twee jaar aanmodderen- heel goed te gaan. Zo’n typische praatjesmaker als de meeste verkopers was ik niet en ben ik nog steeds niet. Ik was wel altijd eerlijk en wist heel veel van de apparatuur en de praktische toepassingen voor mijn klanten. Blijkbaar werkte dat.

Deze drie zaken: kennis, eerlijkheid en pragmatisme zijn wel heel kenmerkend voor mij.  Ik zal altijd dieper in een interessant onderwerp duiken dan de meesten, kijk breder en met een analytische blik.

De regie over je leven

Zo heb ik aan heel veel onderwerpen tijd en aandacht besteed. Uiteraard eerst in mijn vak: verkoopcommunicatie en marketing. Toen ik in 1992 gevraagd werd om in München en later Parijs te werken, kwamen daar ook biotechnologie (PCR!) en management bij. Ik ontdekte dat ik een vreselijke hekel had aan autoritair management en veel meer op had met zelfmanagement: jezelf ontwikkelen, verantwoordelijkheid nemen en bereid zijn om risico’s te nemen. Kortom: de regie houden over je leven.

Een risico wat goed uitpakte

Dat praktiseerde ik in 1996 door in goed overleg met Kitty het besluit te nemen om voor mijzelf te gaan beginnen met een (trainings)bureau voor commerciële communicatie & marketing gericht op bedrijven in de techniek. Financieel gezien een risico met drie studerende kinderen, maar ik was vol zelfvertrouwen. Ook toen hield ik niet op met (vak)kennis vergaren; voornamelijk op het gebied van gedrag beïnvloeden, persoonlijkheidstypen karakteriseren, (persoonlijk) leiderschap ontwikkelen en algemene psychologie.
Inmiddels bestaat ISYS (Inspired to Support Your Sales) 27 jaar en werk ik er nog steeds in. Gewoon omdat ik het contact met mensen leuk vind.

Een andere kant

Naast al deze vakkennis heb ik -voornamelijk via Kitty- iets meegekregen van de spirituele kant van mensen: yoga, ayurveda, mediteren, Reiki, chakra’s en daarnaast de werking van stenen, oliën, de kracht en schoonheid van de natuur en bovenal van heel veel liefde.

Zelf nadenken

Al het voorgaande heeft mij gevormd tot iemand die niet zomaar meer gelooft in wat veel media en de overheden ons voorschotelen. Ik heb vooral geleerd eerst te onderzoeken, veel te lezen, zelf na te denken, dan pas conclusies te trekken en open te blijven staan voor andere geluiden en inzichten; ook vanuit de spirituele kant. Ik heb inmiddels veel geleerd over: JFK, 9/11, MH17, het ontstaan van oorlogen, geopolitiek, het klimaatverhaal, de farmaceutische industrie en vaccinaties. Op al deze punten worden we voorgelogen, maar dat wisten jullie al. Daarom voel ik mij ook thuis bij Nieuw Alphen. Allemaal mensen die ook voor zichzelf denken en zelf de regie willen voeren over hun eigen leven en dat niet laten doen door de overheid of het grootkapitaal. Mensen die ook zien dat er een spirituele kant aan het verhaal zit en die met elkaar een mooiere wereld willen maken. Al is het maar een kleine, parallelle samenleving.

Het stokje gaat naar…

Dat blijft nog even een verrassing. Je ziet het in de volgende nieuwsbrief!

Lezen over onze andere leden? Klik hier.

Onze leden deel 11 | Freek