Domein Gezondheid

Domein Gezondheid zet zich in voor de gezondheid van onze leden.  We onderzoeken en inventariseren waar de behoeften van onze leden liggen,  welke reguliere en alternatieve gezondheidsdiensten beschikbaar zijn en hoe behoefte en aanbod op elkaar aan kunnen sluiten. Zo ligt er een plan om een keer een kennismakingsochtend of -middag te organiseren waarbij alle behandelaren/therapeuten die wij binnen Nieuw Alphen hebben zich kunnen voorstellen.

Een gezonde levensstijl en het versterken van ons immuunsysteem vinden wij belangrijk. Voorkomen is beter dan genezen. Gezond blijven betekent goede voeding, sporten, bewegen en ontspanning. We willen leden hierover informeren. Ook willen we leden met gezondheidsklachten bijstaan. 

We hebben contact en werken samen met gezondheidswerkers en met bestaande initiatieven zoals: Vitaliteitindebuurt | Zusterindebuurt | Keuzevrijbijmij | Praatvrijmijmij

Domein Gezondheid heeft verschillende werkgroepen, die zelfstandig ideeën uitwerken en vormgeven. Elke twee maanden houden we een domeinoverleg waarbij vanuit de werkgroepen minimaal één persoon aanwezig is.

Werkgroep Sport, beweging en ontspanning
Deze werkgroep houdt zich bezig met activiteiten op het gebied van sport, beweging eontspanning voor onze leden. Zo kunnen leden van Nieuw Alphen op donderdagavond van 20:30-21:30 uur tegen een gereduceerd tarief meedoen aan Yokramo. Dit is een combinatie van yoga, kracht en mobiliteit. Mail naar gezondheid@nieuwalphen.nl voor meer informatie.

Werkgroep Jong en Oud voor Elkaar
De leden van deze werkgroep bieden een luisterend oor, maken een praatje met je, komen je een bezoekje brengen, willen samen met je wandelen of fietsen, (samen) een boodschap doen of met je mee naar bijvoorbeeld een artsenbezoek. Mail naar gezondheid@nieuwalphen.nl en er wordt contact met je opgenomen.

Werkgroep Spiritualiteit & Zingeving
Deze werkgroep organiseert maandelijks een activiteit: een stiltewandeling, of een wandeling waar we juist in gesprek gaan met elkaar, we maken ‘mood boards’, geven meditatielessen, we maken mandela tekeningen met ouders en kinderen, een vrouwencirkel. Mail naar gezondheid@nieuwalphen.nl als je mee wilt helpen organiseren in deze werkgroep.

Werkgroep Kruiden
Deze werkgroep is bezig met het onderzoeken van natuurlijke middelen waarmee thuis een eigen apotheek aangelegd kan worden. Mail naar gezondheid@nieuwalphen.nl als het je leuk lijkt om je eigen kruiden etc. te kweken en te bewerken tot een natuurlijk medicijn.

Werkgroep Jeugd & Jongeren
Deze werkgroep houdt zich bezig met activiteiten voor Jeugd en Jongeren.

Oproep!
Beschik jij over ervaring of kennis op het gebied van gezondheid?
Neem contact op met: gezondheid@nieuwalphen.nl.