SurviFestiVal 22-23 april 2023

Alweer de tweede editie van ons enige echte Survi-Festi-Val. De vorige keer was precies een jaar geleden, lees hier hoe dit is geweest. En dan volgt hier natuurlijk een verslag van dit jaar. Volg je onze socials? Dan heb je de aftermovie al kunnen zien!

Het doel van dit weekend was hetzelfde: leren over zelfredzaamheid en weerbaarheid. Hoe zou jij je redden zonder bijv. elektriciteit? Kan jij vuur maken? Kan je hout bewerken? Het antwoord is voor de meeste mensen natuurlijk nee. We zijn ons er allemaal bewust van dat de basic skills de meest essentiële zijn, en laten wij die nu net niet leren op school. De leden van domeinen Wonen en Nuts zijn hierin geïnteresseerd en leren graag aan anderen.

‘Never change a winning team’

Veel van de workshops hebben we behouden. Denk aan vuur maken met pyromaan Marco, brood bakken met Babs, rocket stove bouwen en katapulten maken. Toch wilden we ook de skillset uitbreiden, dus kwamen daar het shelter bouwen en waterfilter maken bij.

Helaas gooide de regen roet in het eten. Niet letterlijk natuurlijk, de maaltijden van het vuur gingen er goed in bij iedereen. Een rijke groentesoep met zelfgeslachte kip (dit was niet één van de workshops voor de goede orde), uiteraard het zelfgebakken brood en een ratjetoe met van alles wat je in je voorraadkast zou vinden. Want ook dat is survival, als je niet naar de supermarkt kan en je je voorraden aan moet spreken, weet je dan wat je kan maken?

Lowlands 2.0

Enfin, terug naar die regen. Die zorgde er helaas voor dat de workshop waterfilter maken niet doorging. Die wordt nog vervolgd dus. En het terrein veranderde van gemoedelijk grasveld naar een mini versie van Lowlands waarbij menig schoen verdween in een laagje modder. Het mocht de pret echter niet drukken.

Gelukkig was daar Richard die direct kon demonstreren hoe een shelter te bouwen en af te breken. Inclusief hangmat waar zijn zoontje trouwens die nacht heerlijk in had geslapen. Wat een ‘die hards’ deze mannen.

Marshmallows en popcorn

Toen de bui was overgetrokken, brak de avond aan. Daar hoort natuurlijk een kampvuur bij, met naast marshmallows ook nog eens popcorn. Niet echt survival voedsel natuurlijk, maar wel lekker. Een feest voor jong en oud. De logees sliepen in hun opgezette tenten, daar is toch dat Lowlands gevoel weer.

De volgende ochtend was het weer genieten met verse eitjes, zelfgebakken brood, en de  heerlijke honing van de bijen van Ewout en Larissa. Natuurlijk weer alle dank aan hen, hun woonplek maakte het Survi-Festi-Val tot wat het was en is; leerzaam, gezellig en voedzaam in alle opzichten.

Wij zeggen; tot volgend jaar!!

Hieronder nog een kleine sfeerimpressie:

SurviFestiVal 22-23 april 2023