SurviFestiVal 23-24 april 2022

Kun jij je redden?

Op 23 en 24 april 2022 hielden wij ons eerste meerdaagse evenement van Nieuw Alphen. Gezamenlijk georganiseerd door domeinen Nuts en Wonen. De domeinen houden zich al enige tijd bezig met voorbereidingen op allerlei situaties. En dan rijst al snel de vraag, hoe zou jij je redden zonder bijv. elektriciteit? Kan jij vuur maken? Kan je hout bewerken? Het antwoord is voor de meeste mensen natuurlijk nee. We zijn ons er allemaal bewust van dat de basic skills de meest essentiële zijn, en laten wij die nu net niet leren op school. Zelfredzaamheid, weerbaarheid. Hoogste tijd om dit in een vat te gieten wat voor jong en oud toegankelijk is. Leren, praktijk in een leuk jasje. Dit was het doel van dit weekend!

Foto’s

We hebben een aantal foto’s voor je om een indruk te geven:

Workshops

We begonnen de zaterdag met diverse workshops thuis op het terrein bij Ewout en Larissa. Onder een heerlijk lentezonnetje gingen de festivalgangers houthakken bij onze scouting koningin Annemieke, vuur maken met pyromaan Marco, een rocket stove bouwen met barbecueman Nick, knopen leggen met Baukje, brood bakken met Babs (klinkt als een geweldig kookprogramma en dit was het eigenlijk ook gewoon) en een pijl en boog voor de kleintjes of katapult voor de grote(re) kinderen maken met Ewout, onze eigen bushman.

Skills afvinken

De kinderen konden hun skills afvinken op survival diploma’s en gingen naar huis met hun eigen creaties, waaronder een eigengemaakte sleutelhanger die ze zelf hebben geknoopt. En natuurlijk een koppie vol lessen en bovenal herinneringen. In de tussentijd was het kookteam druk bezig om de avondmaaltijd te verzorgen, een heerlijke rijke groentesoep. Veel snijden en direct in een pan op de rocket stove! Dat een gat boren in een boomstam ook uitstekend werkt als fornuis hebben we ook geleerd. Natuurlijk met het zelfgebakken brood erbij.

Back to basics

Het thema van dit weekend was back to basics dus zonder al teveel luxe. Als verrassing kwam daar dan toch een gepoft aardappeltje en gegrilde groenten bij, rechtstreeks van de vuurplaats. En na de maaltijd kwamen al snel de marshmallows en popcorn de kop opsteken. Kortom, we kwamen niks te kort. Na de maaltijd konden de kampeerders hun tent opzetten voor de nacht. Waar de één doorgewinterde campinggast bleek, heeft een ander heeft voor het eerst in zijn/haar leven een tent op gezet.

Rechtstreeks uit het kippenhok

Het werd een gezellige avond vol goede gesprekken en verbinding bij het kampvuur. En dan is er in de ochtend niks lekkerder dan een gekookt vers eitje rechtstreeks uit het kippenhok, een warm zelfgebakken broodje belegd met honing van de buren, de bijen. Ewout is van alle markten thuis, zo blijkt hij ook een heuse imker te zijn.

Tweede editie

We kijken terug op een geslaagd evenement en willen iedereen die aanwezig was bedanken. Er zijn nog ideeën genoeg in de pijplijn voor een tweede editie, dus wees niet getreurd als je er niet bij kon zijn.

Word lid

Klinkt dit evenement jou als muziek in de oren en zou je hier ook bij willen zijn? Word dan zeker lid van onze vereniging, er zijn altijd leuke en interessante evenementen op de agenda!

SurviFestiVal 23-24 april 2022