Voorbereidingen SurviFestiVal 2023 begonnen!

Misschien was jij erbij, misschien ook niet, de eerste editie van het Nieuw Alphense SurviFestiVal vond alweer bijna een jaar geleden plaats. En zoals te horen op de Ontmoetingscafé’s; editie twee is al enige tijd geleden aangekondigd. Op zaterdag 22 t/m zondag 23 april welteverstaan. Hoog tijd voor Domein Wonen|Nuts|Noodplan om weer aan de bak te gaan dus. Nieuwsgierig? Het verslag van vorig jaar lees je hier.

Workshops

Editie 2023 zal net zo leuk zijn als vorig jaar. Dit jaar bieden we iets andere workshops aan, maar een aantal workshops zijn ook gebleven. Zo gaat pyromaan Marco weer aan de slag met vuur maken, (dit jaar in een ander jasje), is bushman Ewout al bezig met de voorbereidingen voor het houtbewerken en gaat grillmeister Nick weer bakstenen metselen voor de rocket stove. En natuurlijk is broodbakster Babs weer van de partij.

Net als vorig jaar gaan we zowel dag- als overnachtingskaarten verkopen. Durf jij het aan om een nacht in een zelfgebouwd shelter te vertoeven?

Waterfilter maken of kopen?

Als klap op de vuurpijl gaan we dit jaar ook nog eens van plastic PET-flessen een waterfilter maken. We gaan dus echt back to basics. Dit evenement wil je niet missen, want hoe vaak krijg je nu de kans om al dit soort survival skills in de praktijk te brengen?

Over waterfilters gesproken… Heb je geen behoefte aan het zelf maken van een waterfilter, maar wil je hier wel informatie over? Domeinlid Freek heeft een mooie uiteenzetting gemaakt van alle waterfilter systemen die te koop zijn. Wil jij een waterfilter aanschaffen maar zie je door de bomen de bush bush niet meer? Hou dan zeker het Nieuw Alphen infokanaal op Telegram in de gaten, het document gaan we hier binnenkort delen. En stel al je vragen gerust aan Freek op een Ontmoetingscafé of via wonen@nieuwalphen.nl. We helpen je graag!

Zien we jou op het SurviFestiVal van 2023?

Voorbereidingen SurviFestiVal 2023 begonnen!