Onze leden deel 2 – Wendy

Daar is hij dan, alweer een nieuw deel van ‘Onze leden’. De tweede maar liefst, die komt te staan in een nieuwsbrief waar ik zelf met veel plezier aan mee werk. Eerst maar even kort iets over mezelf.

Over mij

Als je al even bent aangehaakt bij Hands On en inmiddels de vereniging Nieuw Alphen, is de kans groot dat je notulen of andere mails van mij hebt ontvangen. Bij deze stel ik me dan voor: mijn naam is Wendy, ik ben 34 jaar en geboren en getogen in Alphen aan den Rijn. In het dagelijks leven ben ik secretaresse. Ik woon samen met mijn vriend en een bejaarde kat die we nog een mooie oude dag bezorgen. We zijn allebei echte dierenvrienden, en als deze kat onze aarde ooit verlaat zou ik graag, indien onze woonsituatie dat toestaat, één of meerdere katten uit bijv. asielen willen opvangen. Mijn bijnaam onder intimi is niet voor niks de ‘cat whisperer’ of één die iets beter bij me past ‘crazy cat lady’.

Mijn passies

Met kleine regelmaat vind je mij in de sportschool en dan met name in het krachthonk. Zware gewichten draai ik mijn hand niet voor om. Ik ben beginnend in powerlifting, dit is een krachtsport bestaande uit drie belangrijke fitnessoefeningen. Dit zijn de Squat, Bench Press en Deadlift, ik zou die hobby ooit wel verder uit willen diepen en met een coach werken. Voor mij een unicum want ik heb nooit veel met sport gehad. Als je mij ooit ziet hardlopen, ren dan heel snel mee want dan hebben we met een noodgeval te maken. En dan nog ben ik na een kilometer waarschijnlijk uitgeteld. Kleine overlevingskans helaas. Het ruigere werk is wat meer mijn ding, heb ik de afgelopen jaren geleerd.

Voordat jullie denken dat ik een she-hulk ben die groen wordt als ze heel boos is, zal ik ook nog iets vertellen over een andere hobby. Ik ben erg creatief en vind het heerlijk om met mijn handen bezig te zijn. Ooit voor een vriendin die een kindje kreeg, heb ik als kraamcadeau een geboortestolp gemaakt. De reacties daarop waren erg enthousiast en voor ik het wist kreeg ik via via verzoeken binnen om er meer te maken. Mijn  mini hobbybedrijfje StolpSter was geboren. Ik besloot ze aan te bieden via social media en voor ik het wist kreeg ik bestellingen binnen die door het hele land worden verzonden, de Benelux mag ik sinds kort zelfs zeggen. Een leuke ‘side hustle’, zoals we dat tegenwoordig noemen, die ik graag wil uitbreiden.

Verenigingsleven

Binnen Nieuw Alphen ben ik coördinator van domein Wonen, nu ook nog gecombineerd met Nuts. We vergaderen maandelijks en werken diverse plannen uit, o.a. noodplannen. Ondanks het feit dat ik niet altijd inhoudelijk mee kan praten met hetgeen we bespreken tijdens de vergaderingen, vervul ik deze rol met veel plezier en leer ik er ontzettend veel van. Het mede organiseren van het SurviFestiVal was ontzettend leuk om te doen! Daarnaast ben ik ook werkzaam in de werkgroep Organisatie & Communicatie en werk ik achter de schermen mee met het bijhouden van de mailbox, de nieuwsbrief en af en toe het bijhouden van de website. Dit is echt mijn speerpunt geworden wat ik iedereen wil meegeven. Toen deze groep enkele maanden geleden begonnen, had ik geen idee wat ik zou kunnen bijdragen. Want ja, wat kan een simpele secretaresse met een kantoorbaan nu echt betekenen? Ik wil dan ook graag benadrukken voor iedereen die dit leest en twijfelt over zijn/haar skills; je kunt altijd iets betekenen als je wilt bouwen aan een betere wereld. Want het is cliché is waar, die begint echt bij jezelf. Ik geloof er heilig in dat als de juiste mensen elkaar vinden, praten en doen, er hele mooie dingen gecreëerd kunnen worden.

Ups and downs

De afgelopen twee jaar waren pittig met veel onzekerheid over de toekomst. Dat gevoel heeft nu plaatsgemaakt voor dankbaarheid en zin om te ondernemen. Ik sta dan ook volledig achter de kernwaarden van Nieuw Alphen. Want ook op de moeilijke momenten die er vast zullen komen, heb je steun aan elkaar. Mocht je dit lezen en je momenteel heel alleen voelen, weet dan dat je er echt niet alleen voor staat. Het enige wat je hoeft te doen, is letterlijk doen. Kom naar een Ontmoetingscafé en kijk waaraan jij wilt bouwen voor jouw eigen toekomst en die van de mensen om je heen. Ik beloof je dat de wereld er dan anders uit komt te zien.

Jouw verhaal hier?

Lezen we de volgende keer jouw verhaal? Heb je een passie of wil je graag delen waarom je deelnemen in Nieuw Alphen belangrijk vindt? Stuur dan een bericht naar info@nieuwalphen.nl.

Onze leden deel 2 – Wendy