Update Domein Wonen | Nuts | Noodplan

Update Domein Wonen | Nuts | Noodplan

Tijdens het laatste ontmoetingscafé heeft het domein Nuts/Wonen/Noodplan een update en presentatie gegeven van hun activiteiten. Domeincoördinator Freek vertelde dat het noodplan, dat bestond uit een aantal afzonderlijke documenten, nu is samengevoegd tot een enkel ‘moederdocument’ van 30 pagina’s en dat dit vanuit Telegram is te downloaden.

 

Generatoren test

Print het uit, want als de stroom eens uit mocht vallen, dan heb je er nog niks aan. Verder hebben René en Freek hun generatoren voor noodstroomvoorziening uitgetest. De twee filmpjes hierover kun je ook op Telegram terugvinden.

 

Kooi van Faraday

René deed een live demonstratie van zijn kooi van Faraday. Elektronische apparatuur die je hier stopt is van buitenaf niet te traceren (dat werd live bewezen) en zal beschermd zijn tegen van buitenaf komende sterke elektromagnetische velden, zoals kunnen optreden bij een Carrington-event. Bij een eerder Ontmoetingscafé is hier tevens informatie over gegeven door René dus bij hem kun je al je vragen stellen hierover.

 

Noodhulpmiddelen

Verder had René -ter bezichtiging- een aantal kleine noodhulpmiddelen meegenomen, zoals een noodradio.

 

Zelfverdediging – let op: evenement verplaatst

Marco kondigde aan dat er een zelfverdedigingsmiddag is georganiseerd op zaterdagmiddag 18 november. Doel was om te oefenen met allerlei verdedigingsmiddelen die je fysiek helpen te beschermen wanneer de situatie daarom vraagt, zoals wanneer mensen je huis binnendringen. Hij had een aantal voorbeelden meegenomen en gaf enthousiast uitleg over de voor- en nadelen van de verschillende middelen. De belangstelling van de ongeveer 30 aanwezigen was groot en er werd nog lang over nagepraat. Helaas ging de middag op 18 november niet door, vanwege de regen, maar er wordt in het voorjaar van 2024 een nieuwe middag georganiseerd.

Update Domein Wonen | Nuts | Noodplan