Onze leden deel 15 | Annemarie

Wat een verrassing was het dat ik het estafette-stokje kreeg aangereikt van Astrid. Nooit verwacht mezelf nu al te mogen voorstellen aan alle lieve Nieuw-Alphenaren.

Verhuisd

Begin 1962 ben ik geboren in Amsterdam waarna ik mijn jeugd heb doorgebracht in het in nieuwe stadsdeel Slotermeer. Hier heb ik een hele fijne lagere schooltijd meegemaakt en ook heerlijk kunnen buiten spelen in een stad die vanaf de grond werd opgebouwd.

Rond mijn 13e jaar verhuisde ik naar Mijdrecht waar ik veel lol heb gemaakt in mijn puberjaren met vriendinnen, die ik maakte bij o.a. het basketbal, E.H.B.O. en I.V.N. wandelen en dansen.

Aan mijn leuke schoolperioden kwam een einde toen het werkzame leven begon.

Ik wist nog niet precies waar mijn interesse lag en omdat ik de M.E.A.O. had afgerond begon ik met werken op kantoor.

Na diverse banen en woonplaatsen kwam ik terecht in Almere waar ik heb gewoond totdat mijn derde zoon zijn middelbare school had afgerond.

Teruggekeerd

Inmiddels was ik alweer een tijd gescheiden van de vader van mijn drie zonen en besloot ik dat ik het tijd werd om terug te keren naar de regio waar ik altijd met plezier had gewoond en waar mijn zus en zwager ook wonen.

Het geluk was compleet toen ik een woning kon accepteren in Woubrugge waar mijn zus alweer zo’n kleine 40 jaar woont en aanvoelt als een dorp waar ik thuis kom.

Werken met kinderen

Vanaf dat mijn oudste zoon 1 jaar was ben ik gaan werken met kinderen. Eerst als gastouder wat goed te combineren was met mijn eigen kinderen.

Later ben ik als onderwijsassistent gaan werken in het speciaal basisonderwijs.

Na een korte tussenperiode uit het kinderwerk te zijn geweest ben ik nu werkzaam als pedagogisch begeleidster bij een antroposofisch kinderdagverblijf in Leiden.

Familiebanden veranderd

De laatste jaren waren een pittige periode met veel verdriet omdat vrienden en familiebanden flink veranderde.

Maar het is ook een mooie periode waarin ik veel heb geleerd over hoe ik zelf in het leven sta en wat voor mij echt belangrijk is en dat is namelijk de vrijheid om over mijn eigen leven, lichaam en denken te beslissen.

Kinderen hebben de toekomst

Gelukkig kwam “Nieuw-Alphen” in mijn leven waar ik nog steeds heel dankbaar voor ben.

Het was niet lastig om een domein te kiezen waar mijn hart ligt en dat is natuurlijk het domein Educatie want kinderen hebben de toekomst.

Graag wil ik bijdragen aan het bieden van een toekomst voor hun waarbij ze mogen opgroeien tot zelfstandig denkende mensen met ieder hun eigen talenten.

Zonder indoctrinatie en het keurslijf opgelegd vanuit de overheid die thans op scholen heerst.

Samenzijn binnen Nieuw-Alphen

Het leukst van Nieuw-Alphen is het samen zijn met diverse mensen waarbij we elkaar allemaal respecteren zoals ieder uniek mens is.

We hebben allemaal dezelfde passie om te bouwen aan een samenleving waarbij we elkaar in vrijheid en met liefde en respect behandelen.

 

Graag geef ik het estafette stokje door aan Hans omdat ik benieuwd ben naar zijn passie voor zijn domein.

Onze leden deel 15 | Annemarie