Onze leden deel 14 | Astrid

Hallo Nieuw-Alphenaren, ik zal mij even voorstellen: mijn naam is Astrid Kramer en ik ben 64 jaar jong. Mijn vriendin Anja heeft het stokje aan mij doorgegeven, waarvoor dank. Sinds februari 2018 woon ik in Ter Aar en daarvoor 30 jaar lang in Alphen a/d Rijn. Ik woon alleen maar heb sinds 7 maanden een lieve vriend. Verder heb ik een dochter, Kim, van 36 en twee kleinkinderen, Luke van 7 en Mara van 4.

Talenknobbel

Ik ben geboren in Amsterdam in een gezin van 9 kinderen. Toen ik 11 was, verhuisden we naar Mijdrecht. Van 1971 tot 1977 ging ik naar het atheneum aan het Alkwin Kollege te Uithoorn. Daarna volgde ik een opleiding tot vertaler Frans en Italiaans aan de Katholieke Vlaamse Hogeschool in Antwerpen. Ik heb namelijk een talenknobbel en het buitenland lonkte. Toen ik 4 jaar later terugkwam in Nederland voelde ik me ontheemd, want het gezellige studentenleven was voorbij en ik moest behoorlijk wennen aan het keurslijf van werken. In 1981 kreeg ik een relatie met de vader van mijn dochter en we trouwden in 1984, maar na een grotendeels moeizame periode scheidden onze wegen zich in 1993. In de tussentijd, na tig tijdelijke baantjes te hebben gehad, werd ik uitgeversassistente bij een bedrijf in Alphen, waar ik 10 jaar heb gewerkt. Daarna startte ik mijn eigen bedrijfje voor vertalingen vanuit het Frans en Italiaans naar het Nederlands. Na een aantal jaren stopte ik met vertalen en ging ik lesgeven in de beide talen aan verschillende volksuniversiteiten in de regio. Later zette zich dat steeds meer om in privélessen bij mij thuis. Sinds november vorig jaar ben ik gestopt met mijn eigen zaak en ik geniet nu volop van mijn vrije tijd met mijn partner, familie en vrienden.

Bewustwording

Ik was altijd al een diepgraver, en vroeg me dingen af zoals waarom wij hier op aarde waren en waarom mensen maskers droegen en waarom de kerkgang geen zingeving bracht. In de laatste jaren van mijn huwelijk ging ik zelfhulpboeken lezen en kwam daardoor als vanzelf op het spirituele pad. Ik las onder andere over engelen, bijna-doodervaringen, mediums enzovoort en dat ontstak een licht van herkenning in mij, een gevoel van thuiskomen. Daarnaast heb ik 17 jaar lang yogalessen gevolgd, ging regelmatig naar yoga- en retraiteweekends en nam deel aan allerlei spirituele lezingen en cursussen. Verder las ik veel over voeding, de farmaceutische industrie en natuurlijke preventie van kanker, en besloot op gegeven moment me uit alle kankerscreenings terug te trekken. Dus toen de zogenaamde coronapandemie zich aankondigde op tv, zette ik er meteen mijn vraagtekens bij. Hier klopt iets niet, dacht ik, zoals zovelen. Daar begon mijn zoektocht op internet en in boeken, van tevoren niet wetende wat ik allemaal aan zou treffen, en gelukkig maar!

Het plaatje rond

Het ene onderwerp linkte aan het andere, en na verloop van tijd is het plaatje rond. Ieder beetje meer informatie is daarna eigenlijk meer van hetzelfde. Eindelijk begreep ik hoe de wereld in elkaar zit! Ja, en ook een eenzame periode, want ik kon een hele hoop niet vertellen aan familie en vrienden, dus soms werd ik daar somber van. Zoals waarschijnlijk ook velen van jullie. Maar gelukkig ontdekte ik Nieuw Alphen en na een tijdje rondkijken besloot ik lid te worden. Ik zit in het domein Educatie, want ik ben docent, en zit daar goed op mijn plek.

 

Ik draag het stokje over aan Annemarie, mijn ‘collega’ bij Educatie.

Onze leden deel 14 | Astrid