Onze leden deel 13 | Anja

Hallo leden van Nieuw Alphen, bij deze stel ik me voor. Ik ben uitgenodigd door mijn partner René om mijzelf voor te stellen.

Over mijzelf

Ik ben Anja Hoogenboom geboren in een kleine gemeenschap in Papekop. Dit gehuchtje valt onder de gemeente Driebruggen en ligt tegen het stadje Oudewater aan. In het stadje Oudewater heb ik gewoond tot mijn 30ste. Daarna zijn we verhuisd naar Alphen aan den Rijn, waar we nog steeds met veel plezier wonen. Ik ben inmiddels al bijna 44 jaar getrouwd met René en samen hebben we 4 volwassen kinderen. Onze oudste dochter is 40  jaar en onze jongste zoon is 32 jaar. We zijn gelukkige opa en oma en zijn inmiddels al 6 kleinkinderen rijk. Het 7e kleinkind wordt begin november verwacht.

Mijn hobby’s zijn: veel in de natuur zijn, tuinieren, wandelen, kamperen, beeldhouwen, fotografie, yoga, nieuwe recepten uitproberen voor gezond en lekker eten.

In mijn jongere jaren heb ik gewerkt bij een metaalbedrijf als administratieve medewerker. Ik deed de boekhouding, loonadministratie en alles nog met een boekhoudmachine. Toen onze oudste dochter geboren werd, ben ik gestopt met mijn werk. Ik had alle aandacht, tijd en rust voor onze 4 kinderen die volgden. In die tijd was ik huisvrouw en ben nog altijd blij dat ik die keuze hebt gemaakt en ik heb daar nooit spijt van gehad.

Ik moest mijn vleugels uitslaan

In het jaar 1988 zijn we verhuisd en dat was een belangrijke beslissing wat heel noodzakelijk was en ook een goede en juiste keuze was. Door de problemen die ik meemaakte moest ik mijn vleugels uitslaan. Door mijn vertrouwde omgeving los te laten begon ik meer mezelf te ontdekken, wie ik werkelijk ben. Ik stuitte op een boek dat ging over hoe we onze eigen werkelijkheid creëren. Vanaf deze fase begon ik een grote zoektocht naar de waarheid. Het was het jaar dat ons 3e kind geboren werd en dat ging gepaard met veel bewustwording en wakker worden, dit liet mij zien dat de dingen niet zijn zoals we verwachten. Vanaf dat jaar ben ik veel gaan lezen en opleidingen gaan doen. In Alphen was toendertijd een medium waar ik meer als 10 jaar gewerkt hebt als lichtwerker. Daarna volgde er meer onderzoek. Het was een fase van herinneren en van illusies doorbreken. Ik heb me verdiept in vele opleidingen zoals Reiki, Intuïtieve-ontwikkeling, Healing/Reading/Leading, Quantum Touch en er volgden er nog vele meer.

Healing voor anderen en mezelf

Mijn jongste zoon was 4 jaar geworden ik begon mezelf meer te helen op fysiek niveau en ik had besloten geen medicijnen meer te gebruiken. Ik had aan huis een Reiki/healing/reading praktijk. De reiki inwijdingen gaf ik door en verder gaf ik vele healings, het was een mooie tijd om mezelf ontwikkelen. Dat heb ik met veel liefde en plezier gedaan. Na 12 jaar ben ik ermee gestopt.

In mijn kinderjaren zag ik de manipulatie op mentaal. emotioneel en spiritueel niveau. Met mijn healingwerk kwam ik het op vele niveaus tegen en het werd erg ingewikkeld daarom kon ik niet meer achter mijn werk staan.

Wekelijkse yogalessen in eigen studio

Ik besloot om dieper te gaan gronden en een yogaopleiding te gaan doen. Ik heb meerdere yogaopleidingen gedaan, Hathayoga, Yinyoga, stoelyoga en genoten van vele yogaworkshops. Inmiddels geef ik alweer 13 jaar wekelijks yogalessen in mijn tuin in mijn eigen yogastudio. Als yogadocent heb ik gekozen voor een rustig manier van yoga te geven om de nadruk te leggen op aandacht en bewustzijn voor wat er in je lichaam gebeurt. Ook bied ik yogaworkshops aan voor jong en oud. Ik heb meerdere workshops gegeven aan bedrijven en ook aan groepjes zoals bijvoorbeeld de Zonnebloem.

Wat ik erg leuk en fijn vind aan mijn werk het geven van yogalessen, is dat iedereen zijn eigen verantwoording kan oppakken om aan zichzelf te werken. Yoga betekent eenheid, verbinden met jezelf. Het zijn spirituele oefeningen die helpen de geest met vrede, gelijkmoedigheid en rust in balans te brengen Met alle oefeningen creëer je een denkbeeldige EHBO doos die gevuld is met vele yoga en ademoefeningen om jezelf te helen. Ook met yoga komen vele healingstechnieken van pas uit mijn healingtijd. Naast mijn yogalessen sta ik de kinderen bij door regelmatig op de kleinkinderen te passen.

Sinds januari zijn we lid van Nieuw Alphen. Mijn plan is om meerdere domeinen te gaan bezoeken. Het domein kruiden spreekt mij erg aan. Ik heb een workshop tincturen gedaan en ben daar ook flink mee aan het experimenteren geweest. Inmiddels heb ik een voorraadje aan diverse tincturen voor het lymfatische systeem. Ook heb ik diverse kruiden gedroogd om theetjes te maken. Zelf zalfjes maken trekt ook mijn interesse. Wat ik erg fijn vindt bij Nieuw Alphen is verbinden en delen met gelijkgestemde mensen en werken aan een nieuwe positieve en natuurlijke samenleving.

Trouw aan mijn eigen koers

Vanaf het eerste begin in de coronatijd werd ik getriggerd met een stuk in mij wat mij deed denken aan de Middeleeuwen. De heksen, medicijnvrouwen die werden (vermoord) verbrand, deze mensen werden onderdrukt en monddood gemaakt. Dat toneel zag ik hier vanaf februari 2020 ontstaan. De farmaceutische bedrijven vertrouwde ik al jaren niet meer en de herinnering van 11 september was nog heel vers. Deze dag zal ik nooit vergeten en wat een leugens kwamen er toen ook al boven water. En er over praten was toen ook al uit de boze.

Deze C-tijd heb ik als heel intens en als heel pijnlijk ervaren. De manipulatie van de regering, onderdrukking, de tweedeling, verstoten worden, voor gek verklaard worden en buitengesloten worden. Het was een tijd van verbijstering, verbazing om te zien hoe angstig mensen waren en het verhaal naleefden. Het positieve in deze tijd was dat ik standvastig bleef en trouw mijn eigen koers bleef volgen. Creatief bleef ik mijn werk doen en omzeilde de regels.

Ik geef het stokje door aan mijn vriendin Astrid Kramer, we hebben samen veel gepraat in de coronatijd. En zijn naar een demonstratie geweest.

Anja Hoogenboom

 

E-mail: info@yoga-alphen.nl

Web: www.yoga-alphen.nl

Facebook: Yoga Alphen aan den Rijn

Onze leden deel 13 | Anja