Onze leden deel 7 | Leo

Marco, dank voor het doorgeven van de pen!

Over  mij
Mijn naam is Leo en velen van jullie zullen mij al kennen van ons OntmoetingsCafé of van de voorlichtingsbijeenkomsten over geld. Ik ben coördinator van het domein Ondernemen, Economie en Geld. Voluit eigenlijk: Democratisch Ondernemen, Regionale Economie en Regionaal Betalen en Bankieren.

Ik ben 71 jaar, gepensioneerd en getrouwd met Marja. Wij zijn beiden opgegroeid in Rotterdam en wonen al 47 jaar in Alphen. Wij hebben 3 fijne kinderen en 7 heerlijke kleinkinden. Zij wonen in Nieuw Vennep en Dieren en Linda hier in Alphen. Zij is de vormgever van onze website en heeft ons bij Nieuw Alphen gebracht. Ons hondje Fleurtje hoeft amper introductie, die is er vaak bij.

Liefdevolle inzet
Na mijn opleiding werktuigbouwkunde en bedrijfseconomie en na 10 jaar accountmanagement heb ik 30 jaar leiding gegeven aan technische groothandels. Als vrijwilliger ben ik nu mentor van twee zeer ernstig verstandelijk beperkte cliënten en geniet van de liefdevolle inzet van hun begeleiders. Ook heb ik twee jaar aan groep 6, 7 en 8 van de basisschool van kleinkinderen en in de regio bijles rekenen gegeven (RekenSprint en RekenTijgers) en DuurzameLes met de leergame van Stichting Groene Generatie NL (Sustainability.Games). Op social media ben ik lange tijd actief geweest voor een LangerLeefbarePlaneet (met ook een logo van Linda).

In mijn vrije tijd…
Sinds mijn pensioen ben ik lid van fotoclub Alphoto. Marja en ik hebben jaren gebridged in Woubrugge. ’s Zomers trekken we er graag op uit met onze caravan of kamperen we in Twente of op onze vaste plek in de regio. Daarnaast wandelen we veel met de hond.

Domeincoördinator Ondernemen, Economie en Geld
Bij het opstarten van onze vereniging was het domein Ondernemen, Economie en Geld voor mij een logische keus om te proberen hier inhoud aan te gaan geven, met als voornaamste doel om ondernemers te verbinden, waar mogelijk een steentje bij te dragen aan de regionale economie en voorlichting te geven over regionaal geld. Dit naast het sparren met het bestuur, andere domeinen en andere Regio’s. Ik geniet van de contacten, de resultaten en de vaak stralende en actieve mensen die ik hierbij tegenkom. Chapeaux voor dat wat in één jaar tijd met veel inspanning en liefde is neergezet! Het enthousiasme en de drive van de bouwers geeft veel voldoening én energie.

Meebouwen
Maar, stel je voor dat echt álle 100 leden en straks misschien wel 250 leden meebouwen. Dan kunnen we in 2023 en verder, nog veel meer neerzetten, ons nog beter voorbereiden op de toekomst, de juiste man op de juiste klus zetten én samen de hard werkende leden ontlasten.

We hebben inmiddels geleerd dat er op een enig moment voor iedereen wel iets te doen is dat past bij zijn passie, kracht én beschikbare tijd! Dus, vraag rond en haak aan!

Tot slot: wat er ook gebeurt, blijf samen verbonden en blijf bouwen…..

De pen geef ik graag door aan…
Gezien haar inzet voor Nieuw Alphen + ‘onze’ locatie + de kwekerij + evenementen + domein voedsel + Kaag en Braasem, enz. én haar strijdbaarheid en altijd vrolijke lach, geef ik de pen graag door aan Sonia.

Lezen over onze andere leden? Klik hier.

Onze leden deel 7 | Leo