Verslag eerste Nieuw Alphen Repair Café | Big-Tech vrije computers
Met Linux naar een ‘Big Tech´-vrije computer, een eitje!?

Zaterdag 14 januari jl. heeft Nieuw Alphen domein ICT haar eerste Repair Café | Big-Tech vrije computers gehouden. Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, was dit geen sessie met soldeerbouten en multimeters om defecte apparatuur te repareren; deze eerste sessie was vooral bedoeld als informatiesessie over Linux en ‘Big-Tech’-vrij werken. Vanzelfsprekend zijn ook andere vragen en verzoeken voor ondersteuning beantwoord.

Om 9 uur stond alles klaar: zelfs de broodnodige wifi…

Enkele leden van domein ICT hadden de regen getrotseerd en stonden klokslag 9.00 uur klaar om leden en niet-leden op weg te helpen met het (her)installeren van hun computer met Linux (Ubuntu, Mint, …). Uiteindelijk stonden maar liefst 5 domeinleden (Nick, Michel, Johan, Brian en Hans) klaar om vragen te beantwoorden over bijvoorbeeld het instellen van e-mail op de computer, gebruik van Office-toepassingen (documenten, spreadsheets, etc), installeren van een andere browser, aansluiten van een printer etc.

En daar werd gretig gebruik van gemaakt: door bezoekers werden laptops en desktops met beeldscherm meegenomen die door de Linux-experts onderhanden werden genomen door het installeren van een (nieuwe) Linux-versie en/of applicaties. Maar ook was er tijd voor het installeren van Brave op een Mac en een mini-cursus WordPress.

Het was een nuttige, inspirerende, gezellige en vooral geslaagde eerste Nieuw Alphen Repair Café. Op naar de volgende!

Verslag eerste Nieuw Alphen Repair Café | Big-Tech vrije computers
Getagd op: