Voorlichtingsbijeenkomsten diverse betaalmiddelen

Drie munten op een rij

Afgelopen maand hebben Nicole (Samen Krachtig, Bollenstreek) en Leo (Coördinator domein ‘Ondernemen, Economie, Geld’) een viertal ‘munt-voorlichtingsbijeenkomsten;  georganiseerd. Twee in Noordwijkerhout en twee in Woubrugge.  

Ter introductie werd gewezen op de dreigende monetaire malaise en de vele monetaire mogelijkheden. 

Watermunt

Watermunt ambassadeur Johannes vertelde over de WATERMUNT-biljetten voor Zuid Holland die binnenkort van de persen van Johan Enschede rollen en stevig kunnen bijdragen aan een lokale economie.  Zie: www.watermunt-economie.nl. (zie foto hierboven).

Crypto

Jeroen, de cryptospecialist van Nieuw Westland,  gaf uitleg over een nieuwe en stabiele CRYPTO-munt  (DAI), met een lokaal gekozen naam,  voor digitaal lokaal betalen. De groene, veilige en universele GREENHOOD wallet (digitale portemonnee ) van Jeroen is bijna gereed.

Florijn

Anthony Migchels, de geestelijk vader van de FLORIJN,  gaf een heldere en boeiende uitleg over het wereldwijd instortende financiële systeem, veroorzaakt door rente op leningen en ongelimiteerde geldschepping, met als gevolg toenemende inflatie en rentelasten, hetgeen zal leiden tot desastreuze gevolgen voor het financiële stelsel en de wereldeconomie. In het tweede gedeelte werd via de site www.betalenmetflorijn.nl duidelijk gemaakt hoe de Florijn functioneert. Als rentevrij ruilmiddel biedt de Florijn een oplossing voor het MKB en hun klanten om de lokale economie te ondersteunen, te versterken en draaiende te houden als het financiële systeem uiteindelijk instort”.


Edelmetalen

Met betrekking tot de edelmetalen goud en zilver (voor oppotten en betalen) was Silver Mountain uitgenodigd, maar die konden helaas geen tijd vrij maken, mede i.v.m. het opzetten van een vestiging in Den Haag. Voor informatie zie de vele leveranciers op internet, o.a. www.silvermountain.nl en www.hollandgold.nl 

Presentatie inzien?

Heb je de bijeenkomsten gemist en wil je meer weten, stuur dan je specifieke vraag naar ondernemen@nieuwalphen onder vermelding van ‘munt’. De gewenste presentatie wordt dan nagestuurd.  

Voorlichtingsbijeenkomsten diverse betaalmiddelen