Onze leden deel 3 | Larissa

Het was even rustig in deze rubriek, maar voornemens om het regelmatig te laten terugkomen is de doorgeefpen geïntroduceerd. Hoe leuk dat ik de eerste mag zijn die de pen doorgeeft aan een ander lid van onze vereniging! Eerst maar even kort wat over mijzelf.

Over mij

Mijn naam is Larissa, 47 jaar en woon om en nabij 25 jaar in en om Alphen aan den Rijn. Ik ben getrouwd met Ewout en inmiddels in ons 15e jaar samen. Samen hebben we twee kinderen die op de Vrije School in Alphen zitten. Mijn oudste is net gestart op de Hogeschool Utrecht. Voor mijn inkomen werk ik als wondverpleegkundige voor een thuiszorgorganisatie in Leiden. Een fantastische zelfstandige job die mij goed past, lastig alleen in deze tijd om mij staande te houden in het reguliere systeem.

Werken aan de toekomst

Voor mijn toekomst werk ik op ons landgoed waar we inmiddels 6 jaar wonen. De tijd waarin we leven heeft gemaakt dat we vaart hebben gezet in het zelfvoorzienend zijn en inmiddels kunnen we het hele jaar eten uit onze moestuin en van de kippetjes, hebben we eigen stroom en wordt er hard gewerkt aan een eigen water voorziening.
Toen we hier kwamen wonen vroeg Ewout mij ‘Kan jij dit’ Hij doelde op het leven met weinig luxe in een terug in de tijd huis. Ik kan je vertellen het heeft mijn leven enorm verrijkt.
Het leven met het ritme van de natuur is hoe het voor mij hoort te zijn, de samenhang te zien en tevreden te zijn met wat er is. Ik ben enorm veranderd in de afgelopen 6 jaar, het heeft me een andere kijk gegeven op wat echt belangrijk is voor mij.

Hands on… Nieuw Alphen

Vanaf het eerste moment ben ik ‘’aangegaan’’ op het concept creëren van mogelijkheden in plaats van accepteren van beperkingen. Ik realiseer me dat het is al wat ik deed ook toen ik nog klein was. Dat ik zo in elkaar zit heeft mijn leven regelmatig ingewikkeld gemaakt, maar het was schijnbaar nodig om nu te ervaren dat het een kwaliteit is.
Binnen de vereniging vervul ik de functie van Secretaris, ik ben gek op netwerken, organiseren en vervul een actieve rol binnen het domein voedsel. Ik krijg echt bakken energie van wat er allemaal ontstaat gewoon omdat we het willen. Mijn oma zei vroeger ‘’verander de wereld en begin bij je zelf’’, ik hoor haar dit nog zo vaak zeggen en ik doe het ook! Met mijn enthousiasme hoop ik anderen te kunnen motiveren om dit ook te doen.

Born for this

De afgelopen 2 jaar heeft mij zoveel gebracht, soms denk ik wel eens voor deze periode ben ik geboren. Zoveel mooie mensen ontmoet, diepgang in gesprekken, vriendschappen en heel veel plezier. Alle leuke activiteiten, feestjes, lezingen en bijeenkomsten die inmiddels worden georganiseerd door de leden van Nieuw Alphen, ik hou er van!
Het fysiek samenkomen, verbinden en elkaar vinden geeft mij enorm veel energie en kracht om door te gaan en mij voor 100% in te zetten voor een mooie toekomst.

De pen geef ik door aan…

Graag wil ik de pen doorgeven aan Jeanette Meijer.

Onze leden deel 3 | Larissa