Verslag Muziekfestival 11 september 2022

Goedgezinde weergoden

Kennelijk hadden de weergoden ook wel zin in een feestje deze dag, want in plaats van regen, kregen we zonneschijn, warmte en heel weinig wind. De partytent was dus niet nodig. Wel vlaggetjes, méters vlaggetjes, dan is het meteen al een feestje. Lekker vuurtje erbij. Zitjes met stoelen en kleden op het gras.

De juiste noten raken

We gingen om 16:00 uur van start. Nils mocht de spits afbijten met gitaar en zang. Spannend vond hij het. Voor het eerst in plaats van oeh’s en aah’s op de achtergrond, écht zingen. Soms verklapte hij ons het nummer, zodat we mee konden zingen en soms mochten we raden.

Vincent heeft gespeeld op de handpan. Magische klanken op een magische plek. Heerlijk om op het gras te liggen, of relaxed in een stoel te hangen en je mee te laten voeren door de betoverende muziek.

Daarna werd het iets uitdagender;  Marjo zong mantra’s met de ukelele en nodigde iedereen om mee te doen. Voor sommige mensen is zingen heel spannend en zeker in gezelschap. Gelukkig werden de teksten uitgedeeld, want dat Sanskriet valt nog niet mee. Ook mét tekst trouwens niet. Hoe mooi was het dat we in canon gezongen hebben en dat dat heel goed ging.

Sharing is caring

Inmiddels stonden de tafels afgeladen met allerlei heerlijkheden, die we met elkaar konden delen. Prachtig om te zien hoe iedereen er echt iets van gemaakt had. Niks kant en klaar, gewoon heerlijk huisgemaakt. Smullen in het kwadraat.

Feelgoodmuziek

Na het eten gingen we door met CoverLovers Karin en Henk. Heerlijke feelgoodmuziek – begeleid met gitaren – waar iedereen instant blij van werd.

Gevolgd door ons popkoor. Ook hierbij werd iedereen voorzien van teksten, zodat er meegezongen kon worden.
Het repertoire bestond vooral uit liedjes die een link hebben met deze tijd. Zoals ‘I found my Freedom’ en ‘Harmony’. Maar ook gekke liedjes als ‘Land van Maas en Waal’ en de ‘Kauwgomballenboom’.

Als allerlaatste werden alle meegebrachte muziekinstrumenten tevoorschijn gehaald: drums, djembee’s, didgeridoo, fluiten en Vincent’s handpan. Ook de kinderen deden mee. Ze floten soms iets te enthousiast, maar dat mocht de pret niet drukken.

Klankborden

Mooi om te ervaren hoe we elkaar vonden in ritmes, maar soms ook helemaal kwijtraakten. Heerlijk om lekker hard op een drum te kunnen slaan, zonder rekening te hoeven houden met buren.

Om 20:00 uur stierven de klanken langzaam uit. Tijd voor de kinderen om naar bed te gaan. En voor ons om op te ruimen, na te kletsen en na te genieten.

Wat een fantastische dag! En wat hebben we veel talent bij Nieuw Alphen. Chapeau voor alle muzikanten, zangers en mede-zangers.

Veel dank aan Larissa en Ewout voor hun gastvrijheid.

Samen eten verbindt.
Èn… muziek verbindt, of je nu luistert, meezingt of muziek maakt.

Volgend jaar weer?

Door Marjo

Verslag Muziekfestival 11 september 2022