Wat te doen bij…

Wenken voor de bescherming van uw gezin en uzelf

Enige tijd terug bij de verhuizing van zijn moeder, vond Nieuw Alphenaar Freek tussen haar bezittingen wel hele bijzondere papieren. Het gaat om een brochure die de Nederlandse overheid in 1961 ten tijde van de Koude Oorlog huis-aan-huis heeft verspreid, genaamd ‘Wenken voor de bescherming van uw gezin en uzelf’. Als je lid bent van Nieuw Alphen, zal je informatieverstrekking van de overheid niet voor zoete koek aannemen, echter waren de jaren ’60 natuurlijk een andere periode en delen we de informatie uit deze brochure graag met iedereen! Onderstaand kun je de documenten downloaden. Er staan namelijk zeker nuttige zaken in die nog steeds van toepassing zijn.

Freek is zoals veel lezers inmiddels weten, al een poosje coördinator van domein Wonen|Nuts|Noodplan en m.b.t. het noodplan heeft de inhoud van de tekst zeker raakvlakken. Neem kennis van de inhoud en kom op een Ontmoetingscafé gerust eens praten over dit onderwerp als dit je interesseert.

Contactcirkel

Nog belangrijker m.b.t. dit onderwerp zijn de contactcirkels die het domein heeft opgericht. De leden van Nieuw Alphen zijn met elkaar in een contactcirkel geplaatst op basis van postcodegebied en zijn gevraagd samen te komen om met elkaar te bespreken wat te doen bij een ongeval en welke afspraken de leden dan met elkaar maken zodat we als vereniging ook dan goed met elkaar in contact kunnen blijven. Zorg er dus voor je dat je als contactcirkel zo’n meeting met elkaar organiseert, en elkaar weet te vinden. Want we weten tenslotte maar nooit wanneer er een noodsituatie kan gaan optreden. 

 

Wat te doen bij…