Onze leden deel 17 | Marja

Van begin…

Hans heeft het stokje doorgegeven aan mij, Marja Overheul of eigenlijk was mijn geboortenaam Maria Jannigje van Dijken. Het leven hier op aarde begon voor mij op 28 september 1953 in Schiedam. Toen ik 10 jaar oud was, overleed mijn vader en bleven wij achter, mijn moeder en haar drie dochters, waarvan ik de jongste was. Op mijn 15e kreeg ik verkering met Dick Overheul, liefde op het eerste gezicht. Op mijn 21e trouwden wij.

Naar gezin

Na Dick z’n diensttijd kwamen we in Alphen wonen, wij kregen hier 2 kinderen, onze dochter Linda en zoon Swen. Inmiddels heb ik 5 kleinkinderen, de oudste 17 en de jongste 9 jaar. In die tijd was het nog niet vanzelfsprekend dat je als vrouw bleef werken, wat ik ook niet deed, wel heb ik veel vrijwilligers werk gedaan, in het verpleeghuis, bij de destijds Ouderen Thuishulp, ik heb toen in Alphen de telefooncirkels opgezet voor alleenstaanden en ouderen. Als laatste heb ik een jaar of 5 bij het Hospice gewerkt, wat mooi maar ook soms heftig was.

Mijn bewustwordingsreis

Vanaf mijn ±16e werden wij vegetariër, kregen al snel het kookboekje “Eten van moeder Aarde” en ben ik mij gaan bezighouden met bewustwording. Ik groeide op in een gereformeerd gezin, dat stond me zo erg tegen, dat ik de bijbel in een hoek smeet en zei ”in zo’n God geloof ik niet”. Een veroordelende, jaloerse en straffende God die oorlogen liet voeren en vele dieren liet offeren, wat eigenlijk op het oude testament slaat. Het nieuwe testament is een ander verhaal. Natuurlijk weet ik ook dat er mooie leringen in staan, wel in deze wereld leven we nog steeds in 3D realiteit met duistere machten die de mensheid wil onderdrukken, gelukkig worden steeds meer mensen wakker en kiezen voor vrijheid, vreugde en liefde. In die tijd was het best heftig, maar mijn moeder heeft me altijd laten gaan en heeft me toen nooit gedwongen om mee naar de kerk te gaan.

Thuiskomen

Later is mijn moeder zelf ook weggegaan uit de kerk. Als jonge moeder kwam ik bij Hans Stolp terecht en volgde daar vele lezingen/cursussen en daar kwam ik “thuis”. Deze Hans Stolp was een predikant die de kerk was uitgegooid omdat hij, net als ik, in een andere God geloofde en Engelen zag. Later ging m’n moeder regelmatig met mij mee. Daarna kwam ik bij de mystica Sonia Bos waar ik tot haar overgang bleef en naar lezingen ging en meedeed met bekrachtigingen voor mens en wereld. Vele boeken heb ik verslonden. Tegenwoordig kijk en luister ik graag, net als zovelen, naar podcasts. Vooral degenen met Marcel Messing, Univibes, Lumens en nog steeds Hans Stolp, de documentaires van b.v. Marijn Poels enz. Niet alles is voor mij dus nieuw maar wel fijn om er weer meer van te horen en meer ontdekkingen te doen.

Van gemis naar Ontmoetingscafé

Ik heb, meer dan 10 jaar geleden, bewustwordingscursussen gegeven vanuit de leer van Sonia Bos waarbij ik geholpen werd door mijn Innerlijke leiding.

Vier jaar geleden is mijn man overgegaan naar hogere sferen, m’n lief en vriendje weg net voor corona tijd. Een groot gemis. Na verloop van tijd ging ik weer naar yoga. Tijdens een meditatie vroeg ik mijn Innerlijke leiding of ik mensen mocht ontmoeten die een beetje hetzelfde dachten over deze bijzondere tijd waarin we leven, waarna ik binnen een paar dagen, bij de yoga, met lid Marja in gesprek raakte en toen van Nieuw Alphen hoorde en ik al snel bij het Ontmoetingscafé met deze hele groep mensen in aanraking kwam.

Mijn bezigheden binnen Nieuw Alphen

Al snel was ik actief bij Domein Voedsel in de winkel, de werkgroep Spiritualiteit & Zingeving die valt onder domein Gezondheid en bij de educatie-moestuin waar ik ook meedraai.

Het is heel fijn om bij Nieuw Alphen allerlei mensen te ontmoeten, ook hier denken mensen nog verschillend van elkaar, maar dat is goed.

Het is zo fijn om te zien dat steeds meer mensen zien dat de duistere machten grip op ons willen al zovele jaren. Hoe dan ook, we zullen naar 5D gaan, met alle veranderingen die dat met zich meebrengt, het oude moet afgebroken om plaats te maken voor het nieuwe. Het komt goed, dit is mijn visie. Ik wens iedereen alle goeds voor de komende tijd.

Het stokje wordt doorgegeven aan

Ik geef het stokje door aan Jacqueline van den Heiligenberg!

Onze leden deel 17 | Marja