Verslag Cursus Zelfverdediging 22 november 2022

Daar stond ik dan; twee handen sloten zich krachtig om mijn polsen en ik kon me even niet meer bewegen…
Gelukkig wist ik dat degene die achter me stond een ontzettende lieverd was… die ik vervolgens (met heel veel liefde 😉) in een nekklem legde.

Het was me een bijzondere avond, dat kun je je wel voorstellen!

Een stevige basis

Twee toppers van de Taekwondoschool in Alphen gaven ons een workshop zelfverdediging; wat doe je op het moment dat je wordt aangevallen? Nou moet ik zeggen dat ik positief in het leven sta en er niet vanuit ga dat ik ooit aangevallen ga worden, maar man, wat is het een lekker gevoel te weten dat het wel in je zit mocht je het ooit nodig hebben. Alleen dat al geeft een gevoel van veiligheid, van kracht, van een stevige basis.

Terwijl ik dit tik voel ik wat spierpijn; zelfverdediging is niet voor mutsen, je moet er wel wat voor doen. Maar doordat de les zo gaaf gegeven werd, waren we allemaal superenthousiast en fanatiek in het meedoen met alle oefeningen die we kregen; stoten, schoppen, uit klemmen los komen.

Volgende editie

De club was helaas klein maarrrr gelukkig willen ze het in het nieuwe jaar speciaal voor ons nog een keer doen. Voor een kleine bijdrage gaan we er dan nog een keer een toffe avond van maken, en geloof me, je wilt er bij zijn: We gingen allemaal opgeladen en met een grote glimlach weg. Grote dank aan Leon! We laten het weten zodra we meer weten.

Ik hoop je de volgende keer te zien, ik ben er ook weer bij!

Rosanne

 

Verslag Cursus Zelfverdediging 22 november 2022