Verslag Spelletjesmarathon 19 november 2022

De Spelletjesmarathon

Weerwolven van Nieuw Alphen

“Welkom weerwolven van Wakkerdam, iedereen mag nu zijn ogen openen!” schalt het door de zaal. De kinderen stónden er op dat we, als we dan toch met veel mensen zouden zijn, het spel Weerwolven zouden spelen. Grappig, leuk en stiekem ook wel een beetje spannend, maar wat hadden ze het naar hun zin! Terug in de auto werd me gevraagd of het niet gewoon elke twee weken ofzo georganiseerd kon worden. Echt spelletjes doen zo met een grote groep kinderen en volwassenen is toch eigenlijk het leukste wat er is!

Klaverjassen

Naast de Weerwolven was er een tafeltje met bikkels die aan het Klaverjassen waren geslagen. Wat onder het genot van een glaasje wijn en wat lekkers te knabbelen duidelijk tot de leukste gesprekken leidde waarbij ik onze penningmeester regelmatig hoorde zeggen “Oh, volgens mij praat ik weer te veel”😉

Uitdaging

De échte uitdaging zat ‘m toch wel in de 30 seconds; binnen, jawel, 30 seconden jouw teamleden 5 woorden laten raden zonder die woorden daadwerkelijk te mogen zeggen… dat is toch minder makkelijk dan je zou denken… én absoluut hilarisch. Ik opteer dan ook graag voor een 30 seconds competitie!

Mix van jong en oud

Al met al een geslaagde Nieuw Alphen middag/avond waarbij het, zoals gewoonlijk, weer een prachtige mix was van jong en oud, van diepe gesprekken tot de vraag of strippoker of naakt Twister een betere optie zou kunnen zijn. Met andere woorden; je had erbij moeten wezen.

We kijken uit naar de volgende keer!

Verslag Spelletjesmarathon 19 november 2022