In stilte samen | Verslag stiltewandeling 16 oktober 2022

Als vanzelf

Daar stond ik dan, bij de uitgang van de parkeergarage in Katwijk aan Zee te wachten op allemaal onbekenden. Met nieuwsgierigheid keek ik om me heen: ‘zouden zij misschien ook voor de stiltewandeling komen…?’ . Uiteindelijk troffen we elkaar als vanzelf en alle omhelzingen verwarmden direct mijn hart. Gewend geraakt aan het afstandelijk handen geven of helemaal geen fysiek contact, werd ik verrast door het warme welkom dat ik mocht ontvangen.

Met stilte, in verbinding

De stiltewandeling begon, met elkaar langs de zee over het strand van mijn woonplaats. Een wandeling met elkaar, met stilte en in verbinding. Alleen heb ik me geen seconde gevoeld. Gedragen door de aarde en door elkaars energie, vond ik het een bijzondere ervaring. Na ongeveer 40 minuten wandelen met de zon als cadeau, keerden we om. Ook al hadden we hetzelfde stuk al gelopen, andersom leek alles weer ‘nieuw’.

Welkom

In stilte bereikten we het strandpaviljoen Surf & Beach, toevallig (maar toeval bestaat niet) de strandtent waar ik het meeste kom. Samen aan een grote tafel met uitzicht op zee, praatten we gezellig na met een drankje in de hand. Na een periode waarin vriendschappen zijn weggegaan en contacten zijn vervaagd, heb ik me sinds lange tijd weer welkom, geaccepteerd en verbonden gevoeld.

Lieve dames, dank jullie wel daarvoor!

 

Verslag door Esther, deelneemster stiltewandeling

In stilte samen | Verslag stiltewandeling 16 oktober 2022