Eerste voedseluitgifte groot succes!

Op zaterdag 2 juli 2022 hebben we de eerste voedseluitgifte van domein Voedsel gedaan. Het domein heeft hiervoor veel werk verzet en heeft onder andere afspraken gemaakt met biologisch-dynamische boeren. Een pilotgroep van ongeveer 15 leden van Nieuw Alphen mochten als eerste hun ‘boerschappen’ ophalen bij het uitgiftepunt in Woubrugge. De kleinschalige proef is heel goed verlopen.

Biologisch en lokaal

Lokaal inkopen van biologische voeding is het doel van het domein Voedsel en we zijn blij dat boer Bas en boerin Saskia met ons willen samenwerken om de leden van Nieuw Alphen te kunnen voorzien van prachtige lokale producten. Daarnaast wordt er hard gewerkt in de kwekerij van Sonia en Marja om ook onbespoten groenten te kunnen aanbieden. De boeren maken graag kennis met ons, daarover later meer!

Domein Voedsel aan het woord

Het is zover, hard gewerkt, taken verdeeld…
Zaterdagochtend vroeg bezoeken we de boeren die mee willen doen in ons project.
De biologisch dynamische melk tappen we in glazen flessen, de kaas wordt in een groot stuk geleverd zodat we zelf vers kunnen afsnijden.
Het vlees van de koe is vers, een paar dagen geleden liep de koe nog rond.
Al het vlees wordt ingevroren en in porties verpakt meegegeven.

Alles is even wennen, locatie indeling, snijden van kaas, tikkie versturen op de voedsel telefoon, bundelen van bestelling. Maar wat kunnen we trots zijn op onszelf!
In zeer korte tijd hebben we het gefixt!
Verbeterpunten genoeg, maar hoe heerlijk dat we daaraan kunnen werken en vervolgens kunnen groeien om nog meer leden dit aan te kunnen bieden.

Reacties

De reacties op de producten zijn positief. De biefstuk was heerlijk. Het protocol voor de aan te schaffen melkflessen en bijbehorende borstel laten zien dat hygiëne en kwaliteit hoog in het vaandel staan. De kaas had een heerlijke smaak. De vrijwilligers leken een echte winkel te runnen.

Uitbreiding

Deze geslaagde uitgifte smaakt uiteraard naar meer. Er zal steeds meer uitgebreid gaan worden naarmate alles steeds vlekkelozer gaat verlopen. Ben je lid van Nieuw Alphen en wil je ook deelnemen? Neem dan contact op via de Telegram groep of via voedsel@nieuwalphen.nl.

Eerste voedseluitgifte groot succes!