Brainstormsessie ‘Alternatief betalen’ 29-5-2022

Op de mooie locatie ‘Vrijstaat Nederzandt’ aan de Langevelderslag kwamen zondag 29 mei 2022 bijna 30 deelnemers van maar liefst 14 Regio’s uit West Nederland bijeen voor de brainstormsessie ‘Alternatief betalen’. De voorbereiding en organisatie hiervan was in handen van Nicole (regio Samen Krachtig – bollenstreek) en Leo (regio Nieuw Alphen).

Als wij niets doen, wie dan

Na een actieve opening en de song “Als wij niets doen, wie dan” uit ‘Soldaat van Oranje’ waren er presentaties over de Watermunt (door Johannes) en Bitcoin/Crypto/DOA’s  (door Jeroen van Nieuw Westland). De spreker van de Florijn had zich ’s morgens helaas ziek afgemeld. Die informatie houden wij nog tegoed. Hierna werd onder de bezielende leiding van Nicole gebrainstormd over deze monetaire alternatieven (inclusief edelmetalen als goud en zilver). Daarna werd onder leiding van Leo samen criteria geformuleerd en de betaalopties hieraan getoetst.

Verdieping

Een groot deel van de groep heeft zich al bereid verklaard om mee te werken aan een vervolgtraject. In dit traject zullen deelnemers, gegroepeerd per muntsoort, zich nader verdiepen in de materie, waarbij o.a. gekeken gaat worden naar een business- en implementatie plan voor regionaal betalen. Ook zal nog  worden gekeken naar eventuele alternatieven.

Een groot deel van de deelnemers vertrok daarna richting Noordwijk voor de ook zeer geslaagde ontmoeting en BBQ daar. Lees daar via deze link meer over!

Domeinen Ondernemen | Economie | Geld blijven dit onderwerp op de voet volgen. Als je hier vragen of tips over heb, neem dan vooral contact op met domeincoördinator Leo via ondernemen@nieuwalphen.nl.

 

Brainstormsessie ‘Alternatief betalen’ 29-5-2022