Paarse invasie op de Groeimarkt

Zaterdag 21 mei 2022 was Nieuw Alphen te gast bij de Hortus Populus, voor een gezamenlijk evenement van de Hortus, Nieuw Gouda en Nieuw Alphen. De Hortus Populus is een zelfvoorzienende moestuin in Bodegraven voor iedereen. Vrijwel dagelijks werken hier vrijwilligers die op natuurlijke en ecologische manier groente, fruit en bloemen telen.

De highlights

  • Partytent opzetten zonder beschrijving ging ons prima af. Teamwork!
  • De grote en kleine banner zijn fantastisch gelukt. En dat in zo’n korte tijd. Met dank aan Larissa, ook voor de schitterende T-shirts!
  • Ewout had een prachtige bijenkast gemaakt die veel bekijks trok. Wat een bedrijvigheid bij de bijen, mooi om dat van dichtbij te kunnen bekijken. Ook waren er diverse bijenproducten te koop.
  • Workshop gebarentaal door Marcia en haar dove vriendin Marisa. Heel interessant om te horen over de achtergrond van gebarentaal. Het is echt een taal op zich. We hebben verschillende woorden geleerd, Marisa houdt niet van ‘gewone’ woorden leren, maar wel van woorden als milieu en duurzaam. We hebben geoefend met het alfabet, maar hoe mijn naam gespeld wordt, ben ik helaas alweer vergeten.
  • Jeanne had een mooie cirkel mensen om haar Qigong workshop te geven. De energie stroomde rond.
  • Vincent gaf een workshop koude training. Nou ja, laat het koude maar achterwege, na de ademhalingsoefeningen bleek niemand bereid de sloot in te gaan. Vreemd!
  • Aansluitend gaf Vincent een workshop Yoga.
  • Marjo heeft een groepje kinderen meegenomen op een blotevoeten wandeling. Dit was heel leuk om te doen en soms een beetje pijnlijk op de kleine steentjes. Gek genoeg wilden de meeste kinderen niet met hun blote voeten in de modder. Jammer, want dat is zo’n heerlijk gevoel, zachte warme modder tussen je tenen.

Beweging rond de kraam

De stroom bezoekers kwam rustig op gang en er was gedurende de hele dag beweging in en rond onze kraam.
We hebben leuke, interessante mensen gesproken en een aantal kunnen enthousiasmeren voor Nieuw Alphen.

De kinderen hadden alle ruimte en konden heerlijk spelen op het terrein. Er zijn broodjes gebakken op het vuur en heerlijke pannenkoeken gegeten.

Het was geweldig om te zien hoe natuurlijk alles is verlopen. Mooi, de samenwerking tussen de Hortus, Gouda en Alphen. Alsof we al jaren samenwerken.
Er is ons gevraagd of we dit volgend jaar weer te doen. Wat mij betreft, graag!

Muzikale afsluiting

Aan het einde van de dag kwam de band Soul Stew optreden.
Ze speelden één liedje en stopten er toen mee. Huh? Wat bleek: er was geen publiek, die stonden nog bij onze kraampjes. En zonder publiek, geen muziek.
Pas toen wij op het pleintje bij de band kwamen staan gingen ze verder met hun optreden. En wat voor optreden. Ik weet niet wat ik verwacht had, maar de mannen speelden fantastisch.
Een mooie afsluiting van een mooie dag.

Met dank aan alle Nieuw Alphenaren die bij het evenement aanwezig waren, in het kraampje, bij de catering, of op bezoek.
Het was een feest. Wat ons betreft tot volgend jaar!

En ga zeker eens langs bij Hortus Populus!

Marjo
Coördinator Gezondheid

Paarse invasie op de Groeimarkt