Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Presentatie Arjan Bakker 30 sept ‘Wat te doen bij een noodsituatie?’

30 september 2022 @ 19:30 - 22:30

Donatie

Het is niet ondenkbaar dat in de nabije toekomst sommige mensen de toegang wordt ontzegd tot de reguliere medische zorg, of dat er een andere noodsituatie ontstaat. Nu hoeven wij gelukkig niet allemaal het wiel opnieuw uit te vinden. Er bestaat namelijk een noodnetwerk. Spreker Arjan Bakker geeft op 30 september a.s. in Woubrugge uitleg over dit netwerk in de presentatie ‘En dan is er een noodsituatie’ waarin hij ook zal vertellen hoe wij hier als Nieuw Alphen gebruik van kunnen maken.

Efficiënt schakelen in tijden van nood
Arjan Bakker, initiatiefnemer van dit landelijke noodnetwerk, laat ons zien hoe aanwezige expertise op het gebied van een bepaalde noodsituatie wordt gebundeld. Op deze manier kan er in tijden van nood efficiënt worden geschakeld. In het noodnetwerk participeren onder andere het ‘Artsencollectief’ en ‘Meds on Wheels’ (mobiele ziekenhuizen). Het medische aspect is slechts één onderdeel van het netwerk. Het voorziet namelijk ook in oplossingen voor noodsituaties in de breedste zin van het woord. Denk hierbij aan o.a. transport, voedsel, etc..

Iedereen is welkom
Iedereen is van harte uitgenodigd om op 30 september in Woubrugge de presentatie bij te wonen, ongeacht lidmaatschap of regio.

We gaan met de pet rond en vragen een vrijwillige bijdrage van je voor koffie/thee en voor de reiskosten van Arjan (die uit Limburg moet komen en die niets voor deze avond vraagt).

Onderwerpen
Tijdens de presentatie bespreekt Arjan de volgende onderwerpen:
• De noodzaak van verbinden en van kennis en expertise met elkaar delen;
• De handelwijze in geval van nood: hoe helpt het noodnetwerk om elkaar te vinden en elkaar van dienst te zijn;
• De structuur en organisatie die nodig is voor het bieden van hulp en zorg.

NB: heb je deze lezing 20 juli jl. al bijgewoond? Deze avond gaan we iets verder in op de praktijk. Het is dus zeker nuttig om nog een keer te komen.

Locatie en aanmelden
Wil je de presentatie bijwonen? Meld je dan aan via deze link: https://t.me/+YWSTYCLGgINmNjBk
Hierin wordt tevens het adres gedeeld waar de lezing plaatsvindt. Geen Telegram? Meld je dan even aan via info@nieuwalphen.nl.

 

Presentatie Arjan Bakker 30 sept ‘Wat te doen bij een noodsituatie?’

Gegevens

Datum:
30 september 2022
Tijd:
19:30 - 22:30
Kosten:
Donatie

Organisatoren

Domein Gezondheid
Domein Nuts & Wonen

Locatie

Woubrugge