Onze leden deel 20 | Marianne

Met één been eruit

Mijn naam is Marianne Louise Buitelaar-van Beijeren. Op 25 april 1954 ben ik in Woubrugge geboren. Het ging niet zo gemakkelijk want ik kwam met 1 een been eruit, de dokter duwde hem terug en zocht het 2e been erbij. Gelukkig ging dat goed!

Ik groeide op met 3 oudere zussen en na mij kwamen er nog een zusje en een broertje waar we heel blij mee waren. Op de kleuterschool was ik gek op knippen en plakken,  vooral de lijm vond ik erg lekker!

Na de basisschool ben ik eerst 2 jaar naar de huishoudschool gegaan; ik was te speels voor de Mavo, zo vond het hoofd van de school. Hierna heb ik alsnog de Mavo gedaan. Op mijn 17e heb ik één jaar de verpleegopleiding gedaan in het Diakonessenziekenhuis. Dat beviel mij niet zo dus toen heb ik een andere baan gezocht. Ik kon terecht bij een notaris op de Oudshoornseweg waar ik als typiste kon beginnen. Later ben ik bij de Genie gaan werken. Omdat mijn vader bij Defensie werkte, werd ik meteen daar aangenomen.

Sectie Stiekum

In 1975 leerde ik Leen kennen en zijn we in december 1976 getrouwd. We hadden een flatje in Gouda die we konden huren omdat Leen bij het ASF ging werken in de buitendienst. Dit werd  later het UWV.

In Gouda ben ik toen gaan werken bij de kazerne op S2 :Sectie Stiekum, maar niet voordat de hele familie gescreend werd.

In 1979 was ik zwanger van Tamara , we zijn toen naar Alphen verhuisd en in de Bloemstraat gaan wonen. 1,5 jaar later werd hier Rozemarijn geboren. In 1984 is Jetteke geboren en zijn we naar de Aletta Jacobsstraat verhuisd!

Verhuisd naar de oude boerderij

In 1992 overleden de ouders van Leen en zijn we in zijn ouderlijk huis gaan wonen wat vroeger een boerderij was! Voor sommigen van ons een bekende locatie aangezien er weleens geborreld werd. Leen heeft vanaf zijn 10e tot ongeveer 20e jaar koeien gemolken, iets wat hij erg leuk vond.

Toen Jet 5 jaar oud was, ben ik bij de Technische Unie gaan werken. Dit heb ik bijna 25 jaar gedaan. Toen Leen met pensioen ging, ben ik zelf ook gestopt met werken.

Weissensee

We zijn in totaal 4 keer naar de Weissensee geweest en ik heb 3 keer de 200 km geschaatst. Ook heb ik 2 keer een halve marathon gehold, iets waar ik nog steeds trots op ben!

Nieuw Alphen

Via dochter Tamara zijn we in aanraking gekomen met Nieuw Alphen. Onze eerste bijeenkomst was in Hazerswoude waar we o.a. Marja en Leo tegenkwamen. Wat was het fijn om gelijkgestemde mensen gevonden te hebben en om ons heen te hebben.

De overheid neemt onze vrijheden en bezittingen af, het zijn wat mij betreft een stelletje oorlogszuchtige monsters. En de prik- en mondkapjesdrang en avondklok vonden wij echt verschrikkelijk. Het is dan ook fijn en belangrijk om elkaar te steunen als de nood aan de man komt.

De Ontmoetingscafé’s zijn heel gezellig en nuttig om met elkaar in contact te blijven! Verder draai ik mee met de voedseluitgifte, doe ik mee met de wandelclub, het popkoor en sinds kort ook het Boekencafé. Verder ben ik ook nog lid van de Evenementengroep die evenementen voor de leden organiseert, zoals de Sinterklaas en Kerstviering.

Het stokje doorgeven…

Hierbij sluit ik mijn verhaal af en geef het stokje door aan…. Marja van Zanten!

Onze leden deel 20 | Marianne