Verslag Natuurmarkt 3 september 2022

Op zaterdag 3 september 2022 stond Nieuw Alphen met een kraam op de Natuurmarkt in het Irenebos.
De Natuurmarkt was onderdeel van het Internationale Fête de La Nature. Een weekend vol natuur-evenementen in heel Nederland. In deze vorm in Alphen was het alweer de tweede keer.
Met ruim 30 kramen verdeeld over verschillende thema’s, zoals voedsel en leefstijl een prima gelegenheid om ons als vereniging te presenteren.

Courgette van 12 kilo

Onze kraam werd in de ochtend door een meerkoppige ploeg vrijwilligers ingericht met een bijenraam afkomstig van Ewout en Larissa. Er waren heerlijke producten te koop. Ook was er een kruiwagen vol met prachtige verse onbespoten groenten. De enorme courgette van bijna 5 kilo was een succes. Mensen konden namelijk het gewicht raden en als prijs een onbespoten groentepakket winnen. Meer dan 50 mensen hebben een gok gedaan, met de meest hilarische antwoorden, tot aan 12 kilo. De winnaar mag zijn prijs snel in ontvangst nemen!

Dokter bibber

Een andere trekpleister was de door Marco  gemaakte bibberspiraal. Het grote, piepende gevaarte trok veel mensen. Leuk voor zowel kinderen als ouders om te proberen. De zweetdruppels kwamen dus echt niet alleen maar door het hete zonnetje deze dag. En terwijl de kinderen scherpe bochten met hun handen maakten, werden de ouders geïnformeerd over onze vereniging.

Op zijn kop

Daarnaast waren er diverse spellen om zowel de lichamelijke als geestelijke fitheid van mensen te testen. De workshop Movement van Vincent werd een enkele keer gedaan. Menig bezoeker heeft ‘een meneer met een paarse broek’ op zijn kop zien staan. Van een potje Twister bleken enkele kinderen toch ook niet vies. Kinderlijke nieuwsgierigheid wint het gelukkig nog altijd.

Volgend jaar weer

Het weer was fantastisch, de sfeer was goed en er waren veel bezoekers. Rondom de kraam werden mooie gesprekken gevoerd en mensen waren oprecht geïnteresseerd in wat wij doen.
We kregen veel complimenten over de mooie inrichting en presentatie van onze kraam en zijn gevraagd om volgend jaar weer mee te doen.

Dank aan iedereen die heeft meegewerkt van brainstorm, voorbereiding en opbouw tot bemensing van de kraam. Volgend jaar weer!

 

Verslag Natuurmarkt 3 september 2022