de kracht van beelden

De kracht van beelden

Op zaterdag 17 september a.s. om 12:30 organiseert de werkgroep Spiritualiteit in Woubrugge voor kinderen en volwassenen een creatieve en inspirerende workshop die je helpt om te ontdekken wat je wil bereiken, realiseren of creëren. De workshop, die ongeveer twee uur duurt, heeft als titel ‘Maak je persoonlijke moodboard en laat de kracht van beelden je inspireren’.

Over de workshop

Het doel van de workshop is om te inspireren en om jouw creativiteit aan te wakkeren. Het moodboard wordt gebruikt om erachter te komen welke wensen je hebt of waar je aandacht aan zou willen schenken. Nieuwsgierigheid, een eigen schaar, Pritt stift en paar tijdschriften zijn belangrijke voorwaarden voor een geslaagde middag. We leren jou of jouw kinderen om een persoonlijk moodboard te maken zodat het je helpt om te ontdekken wat jij wilt.

Het laat je bovendien contact maken met positieve gedachten die kunnen gaan over een wens of een droom waar je op dit moment aandacht aan zou willen geven. De workshop start met een korte meditatie zodat jouw vraag, thema of wens waar jij mee aan de slag wilt, helder wordt.

Wat is een moodboard?

Een moodboard is een verzameling van inspiratie over een bepaald thema wat in een collage verwerkt wordt. Je kunt een moodboard maken over Nieuw Alphen, je werk, jezelf, een droom of een wens dat jij graag verwerkelijkt wilt zien. Je hoeft vooraf geen idee te hebben waar je moodboard over gaat. Je kunt je ook laten verrassen in wat er die dag zich aandient of naar boven komt na de meditatie.

Hoe maak je een moodboard?

Een moodboard maken is een creatieve en leuke manier om je wensen helder te krijgen. Je gebruikt hiervoor plaatjes, foto’s, quotes, spreuken, woorden, tekst, sfeerbeelden en kleuren die passen bij dat wat jij graag wilt. Alle beelden en woorden die passen bij jouw droomplaatje verwerk je op een foamboard door middel van knippen, plakken, scheuren.

Wat kun je ermee?

Een moodboard maken voor jezelf helpt je om jouw wens of verlangen meer aandacht te geven. En het geeft je daarnaast een mooi resultaat om er regelmatig naar te kijken waardoor je de aandacht er weer op vestigt en je geïnspireerd wordt om er mee aan de slag te gaan.

Details:

Datum: Zaterdag 17 september a.s.
Tijd: Inloop 12.30 uur – start 13.00 uur – afsluiting rond 15.00 uur
Locatie: A. de Graaflaan 5, Woubrugge
Ledenprijs: € 5,00, niet-ledenprijs: € 7,00. Betalen contant bij binnenkomst.
Aanmelden: Vóór 13 september via info@nieuwalphen.nl.

Voor mensen die dit bedrag niet kunnen missen en toch graag mee willen doen, kunnen we in overleg een gereduceerde prijs afspreken.

We vragen jullie het volgende mee te nemen:

  • Eigen schaar, Pritt stift of lijm
  • Tijdschriften en krantenknipsels of andere bladen
  • Je eigen mok voor koffie of thee
  • En de intentie om deze paar uurtjes zonder telefoon door te brengen

Wij zorgen voor:

  • Meditatie
  • Begeleiding bij het maken van het moodboard
  • Foamboard
  • Koffie en thee
  • Een tussendoortje

Wil je meer weten?

Stuur dan je vraag naar info@nieuwalphen.nl.

Workshop die je helpt om te ontdekken wat je wil