Brainstormsessie domein Gezondheid – verslag 2 juli 2022

Het is altijd een beetje spannend, voor de eerste keer zo’n dag organiseren. Je weet immers nooit, hoe het gaat lopen. Maar wat was het een mooie dag deze 2 juli 2022, echt eentje met een gouden randje. Er waren 17 dames aanwezig in Woubrugge – waar blijven de heren? – uit Alphen, maar ook uit Gouda, Hazerswoude, Leiden, Mijdrecht, Uithoorn, Aalsmeer, Nieuwkoop en Nieuwveen.

Speeddates

In de ochtend hebben we ons aan elkaar voorgesteld, nee, niet met een statisch voorstelrondje, maar door middel van speeddaten. Per gesprek mocht ieder duo 4 minuten praten en dan weer wisselen. Dit viel in heel goede aarde. Er werd geanimeerd uitgewisseld. Vaak wanneer ik langskwam met de bel voor de wissel, hoorde ik: ‘Nu al? We zijn nog lang niet uitgepraat’. De lunch was in lekker informeel in picknickstijl op het gras.

Holistisch gezondheidscentrum

De brainstorm stond voor de middag gepland, met twee onderwerpen: – Hoe kunnen we het beste samenwerken? En; Hoe komen we tot een holistisch gezondheidscentrum / hersteloord? Hiervoor had ik het Psychokwartet meegenomen. Ieder kreeg een kaartje, variërend van eetstoornissen tot seksuele stoornissen. Bijzonder om iemand ongegeneerd te horen roepen: wie heeft er een seksuele stoornis? En dan een vrouw te horen antwoorden: ‘Ja ik! Ik heb een erectiestoornis’.

Het eerste overleg vond plaats in groepjes van vier. Aansluitend met de hele groep bij elkaar. Er zijn heel mooie en bruikbare ideeën uitgekomen. Hiermee kunnen we verder op pad. Maar het allermooiste vond ik: de saamhorigheid, de verbinding die als vanzelf ontstond. Wát een fijne energie. Op mijn vraag wie interesse heeft om verder te gaan met deze groep antwoordde iedereen volmondig ja. De rest van de dag is mijn grote glimlach niet meer van mijn gezicht geweken. Inmiddels is er een Telegramgroep aangemaakt, is de groep verder gegroeid en is de volgende datum geprikt: zaterdag 8 oktober, opnieuw in Woubrugge. Met grote dank aan Sonia en haar ouders voor het gebruik van de ruimte.

 

Wil je meer weten over deze groep? Mail dan naar: gezondheid@nieuwalphen.nl

Marjo – coördinator domein Gezondheid.

Brainstormsessie domein Gezondheid – verslag 2 juli 2022