biologisch voedsel alphen

Domein Voedsel is druk bezig met de voorbereidingen voor de start van een voedselcoöperatie. Er zijn gesprekken gevoerd met leveranciers van op biologische wijze geproduceerde producten en we hebben een uitgiftelocatie gevonden in Woubrugge.

In kleine stappen naar online bestelgemak

Een belangrijke volgende stap is de ontwikkeling van een webshop-achtige applicatie en automatisering van het bestelproces. Met de werkgroep ICT hebben we afgesproken dat we dit de komende periode samen en in kleine stappen gaan ontwikkelen.

Dit betekent dat we rond 1 juli een pilot gaan starten met een kleine groep afnemers en een tweetal leveranciers van biologisch voedsel. We starten met bestellijsten in Excel en gaan samen ontdekken wat wel en niet werkt hoeveel tijd we voor zaken als bestellen en administratie nodig hebben, hoeveel mensen we nodig hebben om de uitgifte zowel administratief als fysiek goed te laten verlopen enzovoort.

Straks voor leden: biologisch voedsel bestellen

Wanneer we dit proces goed in de vingers hebben en de kinderziektes hebben opgelost, gaan we door naar een volgende fase. Op die manier hopen we na de zomervakantie de uitgifte te kunnen gaan verzorgen voor alle geïnteresseerden in Nieuw Alphen en met alle leveranciers van onze keuze. We houden jullie op de hoogte van de voortgang!

Samenwerking tussen Voedsel en ICT